Placeholder

BAD

Varför ska jag duscha innan bad?

Hårspray, smink och textilrester försämrar vattenkvaliten. Ta därför som vana att alltid duscha före badet, så får vi ett renare vatten samtidigt som vi minskar kloranvändningen och därmed miljöbelastningen.

Paradiset informerar med anledning av Covid-19

Nu är det många som besöker oss och när vi inte tar in mer än 300 gäster

(850st normalt) så det blir det fullt väldigt tidigt. Vi har ett kösystem att när det är fullt får man fylla i sitt namn och nummer så sms:ar vi så fort det blir ledigt. Vi försöker löpande att ändra hemsidan "på gång"

Finns det handdukar och badkläder att låna?

Nej vi lånar inte ut varken handdukar eller badkläder. Om man inte har, elller har glömt att ta med sig handduk eller badkläder så finns det flera olika modeller till försjäljning här hos oss, i receptionen.

Kan man låna armpuffar i badet?

Nej vi lånar inte ut armpuffar. För barnens egna säkerhet vill vi, på Paradiset, att alla barn som inte är simkunniga ska ha armpuffar på sig. Om man har glömt armpuffar hemma eller inte har några alls finns de att köpa i kassan, i entrén.

SPA

När får barn komma gå på spa?

På söndagar som inte följs av en afton eller röd dag har barn möjlighet att få nyttja vårt Spa i vuxens sällskap.

Måste man ha badrock?

Vi rekomenderar att man har badrock på spa. Badrocken skyddar dig och våra möbler. Det är omöjligt att upprätthålla en bra hygienisk standard om inte kunderna täcker underlaget innan de sätter/lägger sig. Vi rekomenderar därför att alla kunder använder sig av en badrock eller extra handdukar för detta ändamål. Vi vill tacka dig på förhand för din förståelse.


För att få nyttja restaurangen måste man ha badrock på sig.


Ha alltid något mellan dig och underlaget för allas trevnad!

Vad ska man ha med sig när man går på spa?

- Vi rekomenderar att man har med sig två handdukar, en handduk att sitta på under aufguss-sittningarna och en för att torka sig med efter att man duschat.

- Det går bra att ta med sig plånboken på spa om man vill äta i restaurangen eller om man önskar köpa något i baren. I våra värdeskåp förvarar du säkert dina tillhörigheter.

- En vattenflaska kan också vara bra att ha med sig.

- Om man vill nyttja restaurangen måste man ha en badrock med sig. Det kan även vara skönt att ha en badrock när man rör sig runtom i spa.

 

Ha alltid något mellan dig och underlaget för allas trevnad!

Varför får man inte ha med sig telefonen på spa?

Kom ihåg att vi har telefonförbud i hela spa-anläggningen.
Vi har det dels på grund av att vi försöker att skapa en miljö fri från stress där man kan få slippa undan vardagen för ett ögonblick men även på grund av möjligheten att ta bilder med sin smartphone.


Ha alltid något mellan dig och underlaget för allas trevnad!

ÖVRIGT

Paradiset informerar med anledning av Covid-19

Paradiset följer myndigheternas riktlinjer för att minska smittspridningen av covid-19. I nuläget finns inga särskilda restriktioner för simhallar gällande öppettider eller besökare. Simhallar omfattas inte av förbudet mot allmänna sammankomster och tillställningar* och simhallar kan hålla öppet för att fortsätta främja folkhälsan**.

 

Det är dock viktigt att vara medveten om vad man Paradiset gör och vad man själv kan göra som besökare. Inför besöket är det också viktigt att vara medveten om att Paradiset inte kan ta emot lika många besökare som vanligt varav det finns fler tillfällen då verksamheten når sin maximala beläggning och nya besökare inte kan komma in.


Vad gör vi på Paradiset?

 • Utifrån rekommendationen har vi valt att begränsa antalet gäster för att det inte ska vara för många samtidigt i omklädningsrum och duschar. Besökare kommer därför att släppas in succesivt men alla har även ett eget ansvar att hålla avstånd i hela anläggningen så att trängsel undviks.
 • Vi desinficerar vårt bassängvatten med klor och UV-ljus, som dödar både bakterier och virus***.
 • Vi håller en ännu högre frekvens på städning i våra lokaler.
 • Personal som känner av sjukdomssymptom håller sig hemma.
 • Vi informerar våra besökare om hur viktigt det är att duscha före bad samt vikten av god handhygien.
 • Antalet deltagare på våra vattenträningspass är reducerade till 16 deltagare.
 • Vi erbjuda befintliga kunder med abonnemang möjligheten att frysa sitt abonnemang.
 • Vi uppmanar våra besökare att hålla avstånd vid exempelvis köer till våra attraktioner samt vid matbeställning.
 • Vi försöker få ett bra genomflöde i de olika lokaler och omklädningsrum vi har för att det inte ska vistas för många i samma utrymme samtidigt.


Vad kan du som besökare göra?

  • Om du känner dig frisk – välkommen att bada och simma hos oss.
  • Om du känner dig sjuk ska du inte besöka oss – stanna istället hemma.
  • Hålla avstånd till varandra
  • Hosta och nys i armvecket.
  • Var extra noga med hygienen, särskilt handhygien.
  • Undvik att röra ögon, näsa och mun.
  • Nyttjar du våra omklädningsrum, bastur och duschar?
  • Tänk på att hålla avståndet meter även där
  • Håll dig uppdaterad på myndigheternas direktiv och rekommendationer. Var särskilt försiktig om du är du över 70 år eller i annan riskgrupp. Läs folkhälsomyndighetens nya allmänna råd om att hålla avstånd och ta personligt ansvarlänk till annan webbplats.


*Sammankomster och tillställningar som inte omfattas av förbudet
Privata tillställningar omfattas inte av detta förbud. Det som avgör är då om tillställning riktas till allmänheten eller inte. Det innebär att exempelvis privata fester, företagsevenemang, bibliotek, simhallar och liknande inte berörs. Förbudet gäller inte heller för de som vistas i större folksamlingar på till exempel allmänna färdmedel, torg, köpcenter och liknande.
Källa: Polisen, regeringsbeslut 2020-03-27länk till annan webbplats


**Träna gärna men gör det säkert
Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten. Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin, och gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet. Däremot kan aktiviteterna behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning.
Källa: Folkhälsomyndigheten, pressmeddelande 2020-03-24länk till annan webbplats


***Virus
Virus kan inte föröka sig i bassängvatten. De kan endast föröka sig i celler t.ex. i människor eller djur. Infektionsförmågan avtar snabbt i bassängbadvatten genom att virus dör av desinfektionsmedel eller späds ut. Virus smittar huvudsakligen direkt från person till person i samband med bassängbad. Därför är bassängbad inte mer förknippade med virussmitta än andra miljöer där många människor vistas. Virus ingår inte heller i en rutinmässig kontroll. Det kan möjligtvis bli aktuellt i speciella fall, t.ex. för att spåra en smittkälla.
Källa: Folkhälsomyndigheten, Bassängbadlänk till annan webbplats

Får man ta med eget fika?

Ja, man får ta med eget fika och sätta sig på läktaren vid simbassängen.

 

Man får inte ta med sig fikat in i upplevesebadet eller till spa.

Kartvy som visar vara badhuset ligger. 

Sök